Samoistnie otwierający się bagażnik O2 Tour

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Esiu
    Classic
    • 2020
    • 0

Deo, Dzięki za info pozdrawiam
  • Esiu
    Classic
    • 2015
    • 3

Witam wszystkich, jestem nowy. Posiadam Octavie II Tour i wczoraj pierwsza nie miła niespodzianka. Po trasie o długości 20 km i dojechaniu do celu zaczął świrować bagażnik. Po wyłączeniu silnika i otworzeniu drzwi otworzył się samoistnie bagażnik. Podszedłem do drzwi pasażera i to samo. Czy ktoś miał podobny problem? Przed wyruszeniem w trasę bagażnik nie świrował tak jakby (gdzieś dostawała się woda) tylko nie wiem gdzie szukać. Najlepsze, że dzieje się tak tylko podczas opadów śniegu. Podczas opadów delikatnego deszczu lub podczas pogody objawu nie ma. Szanowni koledzy gdzie szukać na początku? Może ktoś miał podobną zagadkę? Będę wdzieczny za każdą wskazówkę.

Komentarz

• andrzej1962
      L&K
      • 2010
      • 1306
      • Octavia III combi (5E5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
      • DADA 1.5 TSI 150 KM

Widzę, że kolega nie zapoznał się z regulaminem na forum. Dołączyłeś do naszej społeczności wczoraj i tak ni be ni me ni kukuryku i od razu post z problemami. Jakieś przywitanko, opis autka itd. Jak admin zobaczy dostaniesz na początek bananka. Śmiem podejrzewać, że gdyby nie problem nie zapisałbyś się na forum. Co do problemu masz kombi, sedana? Jak kombi witaj w klubie mozliwe, że mikrostyk. Ja od dwóch lat się przyzwyczaiłem do zamykania ponadnormatywnego. A ponieważ na 100% nie wiadomo, czy to to walcze na przetrzymanie albo klapa albo ja.

Komentarz

• Esiu
        Classic
        • 2015
        • 3

Z góry chciałbym przeprosić za swoje nie stosowne zachowanie, niestety nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Dlatego rozpocznę jeszcze raz. Witam wszystkich klubowiczów, jestem nowym użytkownikiem ze Śląska i posiadam octavie od stycznia tego roku. Samochód Octavia tour II z silnikem 1.6 BSE ze skrzynią LVN. Przebieg przy zakupie 110 tyś km. Rocznik 2012. Wersja nadwoziowa Liftback.

[ Dodano: Wto 07 Kwi, 15 19:55 ]
        Nic nie rozumię z zachowania mojej skody. Przez święta byłem w górach gdzie padał śnieg i znowu bagażnik sam zaczął się otwierac podczas wsiadania i wysiadania. Tak jakby śnieg lub jego ciężar na klapie miał na to wpływ :|. jak pada deszcz lub jest mróz efekt nie występuje. Dodatkowo raz się to dzieje po nocy drugi raz po wykonaniu trasy. Widocznie tak musi być.

Komentarz

• Wally
          RS
          • 2012
          • 3790
          • Volkswagen

Esiu, pomijając to co napisał andrzej1962, na początku posta (święte słowa) to użyj szukajki :idea:
          jest trochę tematów o wodzie, szczelności, mikrostykach itp itd
          a jak nie to poszukaj spota w okolicy i może koledzy poradzą :szeroki_usmiech
          Była Octavia II 1.9 TDI BXE by Wally

=> Superb II FL 1.6 TDI CAYC,
          => Volkswagen Passat City 1.6 TDI
          => Volkswagen Passat Variant 2.0 TSI DSG
          "Nie ma rzeczy niemożliwych... są tylko nieopłacalne..."

Komentarz

Pracuję...